Parajumpers sale www.airbrushhenk.nl Parajumpers sale http://www.unifem.ch canada goose sale Canada Goose jas http://www.canadagooseoutlets.be https://www.gasinc.nl

Henrik Pontoppidan og Lykke-Per

Dato/klokkeslæt

15/01/2019
19:00 - 21:00

Sted
Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers


Foredraget vil gennemgå de vigtigste sider af Pontoppidans forfatterskab, fra de mindre, socialrealistiske noveller til de store romaner, især med henblik på Lykke-Per. Men som baggrund skal vi høre om figuren Lykke-Per der findes som helt i folkeeventyr, f.eks. som den mindste, uduelige bror der overhaler de andre og får Prinsessen og det halve kongerige.

Hos brødrene Grimm er det Lykke-Hans der bliver lykkelig fordi han intet ejer og han går så igen hos H.C. Andersen i ”Hvad Fatter gør, er altid det rigtige”. H.C. Andersen skriver også en roman om kunstneren Lykke-Peer – og hans lykke er helt speciel.

Men det er Pontoppidans roman der er vigtigst: Her får vi et kærlighedseventyr, en tvivlsom helt, en stærk kvinde, spændende miljøer og et tidsbillede, som er baggrunden for vor egen tid. Hvordan er Lykke-Per blevet opfattet gennem tiden? Og hvordan filmatiserer Bille August romanen?

Johan Rosdahl, cand.mag. Formand for Pontoppidanselskabet
Gratis for medlemmer – 50 kr. for ikke-medlemmer
Ingen tilmelding
Arrangør: Randers Amts Historiske Samfund

Randers Folkeuniversitet
Peter Staugaard, fmd.
Sindalvej 7
8940 Randers SV
Mobil 3035 1392
info@randersfolkeuni.dk

www.randersfolkeuni.dk
Du er her: HomeArrangementHenrik Pontoppidan og Lykke-Per