This domain is pending renewal or has expired. Please contact the domain provider with questions.

Om Randers FU

Randers Folkeuniversitet er en af de ca. 86 folkeuniversitetskomiteer uden for universitetsbyerne, der afholder foredrag og kurser under folkeuniversitetet.

Randers Bibliotek er sekretariat for Randers Folkeuniversitet og program m.m. udgives med støtte fra Randers Kommune, Kultur- og fritidsudvalget.

Randers Folkeuniversitet arbejder sammen med Norddjurs Folkeuniversitet og Rougsø Folkeuniversitet om program.

Hvordan arrangerer man en forelæsning?

Du kan få råd og vejledning hos formand Peter Staugaard tlf. 3035 1392 eller sekretær Dorthe Rasmussen tlf. 87 10 68 52.

Men egentlig er det ret enkelt:

  • Find et emne – kontakt en forelæser – aftal foredrag, tid og sted med forelæser
  • Kontakt Dorthe Rasmussen på biblioteket. Hun mailer så en formular til dig, som vi beder dig udfylde med informationer om forelæser m.m.
  • Så sørger Randers Bibliotek for kontrakt, og din forening modtager regning (komiteafgift) og kopi af kontrakt.
  • Foreningen/institutionen sørger selv for alt det praktiske.
  • Folkeuniversitetet i Randers sørger for at redigere og udgive program to gange om året samt sender pressemeddelelse i forbindelse med udgivelse af trykt program

Følgende betingelser skal være opfyldt:

  • Der skal være adgang for alle til forelæsningen/kurset
  • Det skal være offentliggjort enten i program eller i annonce
  • Forelæseren skal være godkendt af Folkeuniversitetet
  • Foreningen betaler afgift til Folkeuniversitetet (kaldet komiteafgift pt. på 1720 kr.) – se evt. komiteafgift, honorarsatser m.m. på hjemmeside for Folkeuniversitetet i Aarhus.
  • Folkeuniversitetet sørger for at betale honorar til forelæser inkl. feriepenge, transport plus evt. overnatning, hvis foredragsholder ikke kan nå hjem samme dag. OBS: honoraret er større end afgiften.
  • Vedr. overnatning: bestil hotelværelse (max. 1000,00 kr.) og bed hotellet sende regning til:
  • Folkeuniversitetet i Aarhus
    Bartholins Allé 16, bygning 1328, 3.
    8000 Aarhus C
    Kontakt evt.: 8843 8000 – info@fuau.dk

To gange om året i april/maj og i november holder vi møde med alle, der har arrangeret forelæsninger de foregående år, hvor vi evaluerer sæsonen og planlægger den kommende sæson.

Link til:
Folkeuniversitetet i Århus

Folkeuniversitetet i Aalborg

Folkeuniversitetet i Odense, Kolding og Syddanmark

Hvad er Folkeuniversitetet?

Folkeuniversitetet tilbyder en bred vifte af kurser og forelæsninger, som varetages af eksperter med universitetsbaggrund.
Folkeuniversitetet har sit eget kapitel i Lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og Folkeuniversitetet (Bekendtgørelse om folkeuniversitetet).
Formålet med Folkeuniversitetets virksomhed er gennem folkeoplysende undervisnings- og foredragsvirksomhed at udbrede kendskabet til forskningens metoder og resultater.

Folkeuniversitetet i Danmark etableredes i 1898 i København, inspireret af den britiske University Extension bevægelse, der tilbød forelæsninger om forskningens metoder og resultater til folk uden for den akademiske verden. Med start i København bredte Folkeuniversitetet sig over hele landet til både de større provinsbyer og landområderne.
Undervisningen afholdes af ca. 86 komiteer i byer uden for universitetsbyerne – i universitetsbyerne af selvstændige afdelinger knyttet til de enkelte universiteter. I Århus startede Folkeuniversitetet i 1946.

Folkeuniversitetet er for alle

Der er ingen adgangsbegrænsning eller krav om uddannelse og baggrundsviden. Kom med din interesse og dit engagement så får du viden og inspiration til gengæld.
Brug os hvis du er nysgerrig hvis du vil vide mere om dig selv og den verden du lever i. Det er her du finder kurser og forelæsninger, der går i dybden med menneskets psykologi, kulturens mangfoldighed, historiens vingesus og fremtidens udfordringer. Kort og godt formidling af forskning i naturvidenskag og humaniora.

 

Randers Folkeuniversitet
Peter Staugaard, fmd.
Sindalvej 7
8940 Randers SV
Mobil 3035 1392
info@randersfolkeuni.dk

www.randersfolkeuni.dk
Du er her: HomeOm Randers FU