This domain is pending renewal or has expired. Please contact the domain provider with questions.

Dansk natur forarmes hastigt – vildere natur er en del af løsningen

Dato/klokkeslæt

08/02/2023
10:30 - 13:30

Sted
Sct. Clemenshus, Parkboulevarden 15, Randers C


I et billedrigt Power Point-foredrag redegør forfatter og idéhistoriker Rune Engelbreth Larsen for, hvorfor dansk naturpolitik og naturforvaltning ikke har standset den igangværende uddøen af arter og tilbagegang af naturværdier. I Nationalparkerne er der f.eks. slet ikke nogen særlig naturbeskyttelse, og langt hovedparten af budgetterne går til alt andet end naturformål. Derfor er der brug for at gentænke en dansk naturforvaltning, så den i højere grad foregår på naturens egne præmisser.

Foredraget præsenterer grundtanker i bogen “Vildere vidder med dansk natur”, der beskriver, hvordan Danmark sammenlagt kunne få over 1.000 kvadratkilometer vildere natur fordelt på en lang række større naturområder, der allerede i altovervejende grad er offentligt ejet.

Det kræver, at vi er villige til at få vildheste, bisoner og elge tilbage i udvalgte områder, for at naturen selv kan komme på fode igen. Disse nøglearter er nemlig økosystemernes manglende natur-ingeniører, som vore øvrige arter er udviklet i et samspil med gennem tusinder af år. Dermed bliver både natur- og oplevelsesværdierne mangedoblet til gavn og glæde for naturen – og for os, der gerne vil opleve den.
Rune Engelbreth Larsen er medlem af Repræsentantskabet i Danmarks Naturfredningsforening og sidder i Etisk Råd.

Rune Engelbreth Larsen, forfatter og idehistoriker
Entre 70 kr.
Ingen tilmelding
Arrangør: Sct. Clemens Højskoleforening

Randers Folkeuniversitet
Peter Staugaard, fmd.
Sindalvej 7
8940 Randers SV
Mobil 3035 1392
info@randersfolkeuni.dk

www.randersfolkeuni.dk
Du er her: HomeArrangementDansk natur forarmes hastigt – vildere natur er en del af løsningen