This domain is pending renewal or has expired. Please contact the domain provider with questions.

Den røde brænding

Dato/klokkeslæt

25/01/2023
10:30 - 13:30

Sted
Sct. Clemenshus, Parkboulevarden 15, Randers C


Kom til et spændende foredrag med historiker Jakob Tøtrup Kjærsgaard om D-dag og de danske krigssejlere. Hvis man står ved Normandiets kyst i dag, er det ikke svært at forestille sig, at synet af de tusinde og atter tusinde skibe, der i morgentågen den 6. juni 1944 mødte de tyske soldater, må have været skræmmende. Omkring 6300 danskere sejlede for de allierede under krigen.

Hjemkomst og eftervirkninger af krigen tog hårdt på flertallet af krigsdeltagerne og specielt krigssejlere, og i mange år efter krigen led de danske sømænd et politisk svigt af nærmest historiske dimensioner.

På 70-årsdagen for D-dag i 2014 var Danmark for første gang officielt repræsenteret ved mindehøjtideligheden i Normandiet, og dermed blev der skrevet et nyt kapitel i historien om Danmark under Anden Verdenskrig. Dannebrog vajer nu sammen med flagene fra de øvrige allierede nationer, og det kan vi takke de danske krigssejlere for.

Kom og hør historien om denne del af Anden Verdenskrig ved historiker Jakob Tøtrup Kjærsgaard, som har arbejdet på Utah Beach Museum, skrevet bogen Den Røde Brænding, og som den dag i dag bor i Vorup.

Jakob Tøtrup Kjærsgaard, historiker
Entré 70 kr.
Ingen tilmelding
Arrangør: Sct. Clemens Højskoleforening

Randers Folkeuniversitet
Peter Staugaard, fmd.
Sindalvej 7
8940 Randers SV
Mobil 3035 1392
info@randersfolkeuni.dk

www.randersfolkeuni.dk
Du er her: HomeArrangementDen røde brænding